fbpx

højskole og rejse

colombia explorer

Et Colombia formet af konflikt

På Colombia Explorer rejsen får du et unikt indblik i den mere end 50 år lange konflikt mellem latinamerikas største paramilitære oprørsgruppe FARC og den colombianske regering. Konflikten har efterladt mere end 450.000 døde og 5.000.000 internt fordrevne i dens blodige spor og har formet Colombia som et land, der for altid vil være defineret ved volden.

Del 1: Lær Latinamerika at kende

På højskolen får du viden om regionens koloniale og postkoloniale forhold, mulighed for at dykke ned i Colombias helt særlige historie med vold, dets narkokarteller og utallige paramilitære grupper, der i årtier spredte død i rædsel i bjergene og junglerne.

Vi undersøger sammen Latinamerikas politiske historie og ser på den fredsaftale, der blev underskrevet i 2016. Giver den et håb om en varig fred eller er den blot endnu en sten i skoen på et folk, der har været delt – økonomisk, politisk og kulturelt – siden kolonitiden.

Del 2: Fra Bogotá og ind i junglen

I 14 dage skal du igennem en rejse, der giver dig indblik i den ekstreme diversitet som Colombia tilbyder. Fra Bogotá, en storby med mere end 10 millioner indbyggere, hvor vi skal mødes med professorer, politikere, menneskerettighedsorganisationer og -specialister og fredsforhandlere, til den varme caribiske kyst og smukke junglebeklædt bjerglandskaber hvor vi skal bo sammen med demilitariserede tidl. FARC-oprørere. Der skal vi lære deres vanvittige historier at kende, opdage de steder oprørerne i årtier skjulte sig for regeringsstyrkerne og prøve at forstå hvorledes et land døbt i blod og død, og et folk adskilt af ideologi og kultur, kan have en fælles fremtid.

Del 3: På opdagelse i Latinamerika

Efter den fælles del af rejsen får du mulighed for at fortsætte din rejse i Latinamerika sammen med dine venner. Måske du vil nordpå til Mexico og verdens største by: Mexico City eller gå på opdagelse i Mayaernes fascinerende historie. Måske du vil vandre i andesbjergenes højeste tinder i Ecuador, Bolivia og Chile. Danse tango i Buenos Aires og fare vild i de endeløse vidder på den argentinske pampas eller sejle på Amazonas i Brasilien. Latinamerika er en region endeløs på muligheder – valget er dit.

Tilmeld dig

Tilmeld dig

FAKTA

Rejsen tilbydes som en forlængelse af forårssemesteret 2024 med afrejse efter Folkemødet på Bornholm.

Pris: 15.000 kr. inkl. flybilletter, overnatning, transport, mad, drikke, aktiviteter, entreer, visum og lign. Vaccinationer kan du få med rabat gennem højskolen. Du skal selv betale lommepenge og rejseforsikring.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.

Prisstigninger på udlandsrejser

Grundet usikkerhed omkring stigende transportudgifter skal alle rejsepriser tages med forbehold. Vi bestræber os på at tilpasse de samlede udgifter til de ændrede omstændigheder, men der kan blive tale om en mindre merudgift, som vil blive varslet i god tid inden afrejse.

Claus Staal

Claus Staal

Rejselærer