fbpx
Tour de Denmark ved vesterhavet

Studie­rejse

destination balkan

Tag på en stærk og spændende rejse ind i Balkans blodige historie når vi sammen skal afdække årsagerne bag konflikten der opløste Jugoslavien og undersøge hvad mulighederne er for fremtiden.
Tour de Denmark med ude i stalden
I 1990’erne – påvirket af Østeuropas kommunistiske diktaturers sammenbrud – blev Balkan blæst i stykker af en blodig borgerkrig, der trak tråde til regionens tidligste historie. Siden da har republikkerne Bosnien-Hercegovina, Serbien og Kosovo forsøgt at finde deres plads i en ny verdensorden og med minderne om vanvittige krigsforbrydelser stærkt indprentet i deres historie og kulturelle bevidsthed.
Tour de Denmark med ude i stalden
Sammen med NGO’er, menneskerettighedsorganisationer og lokale politikere skal vi finde ud af, hvordan konflikten opstod, finde vej i de kulturelle særtræk og sammenfald og ikke mindst hvilken fremtid, der venter indbyggerne i regionen.
Tour de Denmark med ude i stalden
Med udgangspunkt i hovedstæderne Sarajevo (Bosnien) og Beograd (Serbien) skal vi tale med unge lokale studerende, mange af dem står i kø for at forlade Balkan og søge nye muligheder i Vesteuropa, finde ud af hvad de drømmer om og hvad de tænker på. Hvad er deres frygt? Hvad er deres håb? Vi skal undersøge hvordan det står til menneskerettigheder for kvinder og minoriteter, pressefriheden og konsekvenserne af nationalkonservatismens indmarch på Vestbalkan. Turen bringer os også forbi Srebrenica, der var centrum for én af konfliktens mest brutale massakrer.
Tour de Denmark med ude i stalden
I løbet af vores rejse får vi mulighed for at se og være i den vidunderligt smukke natur og vi vil skiftevis opleve bjerge, vidtstrakte marker, vestlig og østlig inspireret arkitektur, bazarstemning og pulserende storby. På hjemturen bliver der mulighed for at tage en afstikker med en interrailbillet til Ungarn eller Tjekkiet. Valget er dit!

Tilmeld dig

Tilmeld dig

Fakta

Rejsen tilbydes i efteråret 2024 og foråret 2025.

REJSEDATOER
E24: Uge 38-39 / 17. – 26. september, 2024.
F25: Uge 11-12 / 11.–20. marts, 2025.

PRIS
E24: 6.000,- kr.   
F25: 7.000,- kr.

Prisen er inkl. transport, overnatning, aktiviteter og enkelte måltider.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne studierejse.

Prisstigninger på udlandsrejser
Grundet usikkerhed omkring stigende transportudgifter skal alle rejsepriser tages med forbehold. Vi bestræber os på at tilpasse de samlede udgifter til de ændrede omstændigheder, men der kan blive tale om en mindre merudgift, som vil blive varslet i god tid inden afrejse.

 

rejselærer

Asger Bjørk