højskole og rejseprojekt

Nepal explorer

tag med på eventyr og bliv fortaler for en mere fair verden

NEPAL: Kom med på en uforglemmelig cykeltur mellem glitrende templer og sneklædte tinder

højskole og rejseprojekt

nepal explorer

Cykl ud på eventyr og bliv reporter for Verdens Bedste Nyheder

højskole og rejseprojekt

nepal explorer

Cykl ud på eventyr og bliv reporter for Verdens Bedste Nyheder

Et mystisk og magisk to-hjulet eventyr

  • 7 ugers rejse i Nepal
  • Oplev et farverigt og fortryllende Nepal – med Silkeborg Højskole og Folkekirkens Nødhjælp i ryggen
  • 10 dages rundrejse på cykel som reporter med kamera, mikrofon og blok
  • Flyt ind hos en lokal værtsfamilie og bliv en del af bjerglandsbyens hverdagsliv og traditioner i 4-5 uger
  • Del dine oplevelser med 10.000 børn og unge, når du vender hjem igen – med video, lyd og dine fortællinger

Indhyllet i mystik og tæt tåge, titter de mægtige bjergtoppe frem i horisonten. De farverige bedeflag blafrer i vinden. Energien fra de jublende kvinder i rismarkerne sætter spor i dig. Du træder lidt ekstra i pedalerne og vinker smilende. Tag med på dit livs eventyr til Nepal og oplev uspolerede landskaber, buddhistiske templer, krydret mad, engagerede ildsjæle – og et folkefærd du aldrig glemmer.

Det eventyrlige Nepal opleves på allertætteste hold, når højskolen i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp byder velkommen til en rejse, som vil fortrylle dig. Vi cykler i samlet flok 300-400 km gennem det syd- og vestlige Nepal, ved foden af Himalayas bjerge. Hver dag vil vi besøge livsvigtige udviklingsprojekter, som drives af seje, frivillige ildsjæle. Når cyklen er parkeret under figentræet og vandflasken er tømt, samler vi hver dag fortællinger sammen fra mødet med mennesker, der lever under helt andre vilkår end dem vi kender. De mennesker der normalt aldrig har muligheden for at fortælle deres historier, giver vi mikrofonen. Vi sender løbende podcast, filmklip, foto-serier og artikler hjem til børn, unge og voksne i Danmark i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og Verdens Bedste Nyheder.

Med god tid pakket øverst i rygsækken I forlængelse af cykelturen, hvor alle de første indtryk og kulturelle finurligheder falder på plads, flytter du ind hos en lokal værtsfamilie i en af de utallige landsbyer langs Nepals snoede slidte bjergveje. Du vil blive flettet ind i en spirituel kultur og bo hjemme hos en værtsfamilie – i samme landsby som en anden højskoleelev. Den rene luft, de mange smil og de generte pigers forsigtige fnisen vil sætte spor i dig. Som en del af landsbyen vil I udforske det ægte Nepal sammen – og du vil møde mennesker du aldrig glemmer igen, fordi du giver dig tid. Tid til at være. Tid til at lade Nepal blive en del af dig.

Adrenalin og uforglemmelig natur

Med rygsækken på ryggen vil vi udforske Nepals smukke natur og markedspladserne, der myldrer af liv og en omsluttende duft af røgelse. De sidste dage af rejsen nyder vi backpackerlivet og besøger de spots man skal opleve på en rejse til Nepal. Trekking, river-rafting eller god tid i en hængekøje – vi planlægger turistdagene i samlet flok.

Nysgerrigheden vækkes allerede hjemmefra

Hjemme på højskolen, forud for rejsen til Nepal, er du i faget “Nepal Explorer” blevet klogere på hinduistisk kultur, politiske uligheder og udviklingsarbejde, der flytter bjerge. Og som samlet flok rejser vi forberedte afsted og klar til at møde den ægte verden, helt derude hvor Lonely Planet aldrig ville guide dig hen.

En kreativ kampagne hjemme i Danmark

Hjemme i Danmark, efter opholdet og rejsen til Nepal, bliver du en del af en kampagne hos Folkekirkens Nødhjælp. Sammen med de andre højskoleelever tager du på road-trip rundt i Danmark og deler dine indtryk og fortællinger med 10.000 børn og unge på Folkekirkens Nødhjælps informations-karavane.

Rejs med på en uforglemmelig rejse, hvor du bliver klogere på verden – og ikke mindst på dig selv!

Projektbeskrivelse

Nepal Explorer falder i tre dele:

1. del: Højskoleophold inkl. rejseforberedelse i efterårssemesteret

Vi skal cykle, indsamle historier og bo hos en lokal familie. Alt det skal vi forberede os på inden rejsen. Du får undervisning i kultur, religion og historie. Desuden får du undervisning i journalistik, fotografering og video – for at du kan formidle nogle af dine fantastiske oplevelser undervejs og efter rejsen. Men vi skal også designe vores egen cykeltrøje, fundraise penge til turen og skabe lokale events i Danmark. Du er med til at skabe og forme rejsen, men vi klæder dig godt på inden.

2. del: Rejse til Nepal som frivillig for Folkekirkens Nødhjælp Sidst i december til midt i februar

Vi flyver mellem jul og nytår til Nepal, og får det første sanseindtryk af Asien. De første dage introduceres vi til landet, kulturen og de lokale basarer. I hovedstaden Kathmandu mødes vi med Folkekirkes Nødhjælps lokale partnere, som fortæller om de mange små projekter, de driver i landet. Sammen med unge nepalesere deltager vi i en medieworkshop for at forberede os på cykelturen og de reportager, vi senere skal lave. Derefter rejser vi sammen vest på, hvor vi i en uge skal cykle rundt for at møde nogle af de mænd og kvinder, der skaber udvikling og håb. Cykelturen giver tid og mulighed for at komme helt tæt på mennesker og de gode historier, vi skal skrive, blogge, filme og fotografere til sociale- og trykte medier i Danmark og Nepal. Efter 10 dage stiller vi cyklerne, deler os op og flytter én og én ind hos en lokal værtsfamilie. I en måned bliver vi en del af familien og indgår i deres hverdag med markarbejde, madlavning, fester og højtider. Vi besøger den lokale skole, den lokale sundhedsklinik og projekter, som forbedrer familiers levevilkår. Undervejs vil du også se hvordan en køkkenhave, en landsbybank og nye afgrøder kan gøre forskellen på liv og død.

3. del: Kampagneprojekt hjemme i Danmark Fra slutningen af februar til midt i marts

Hjemme igen med rygsækken og kameraet fuld af oplevelser skal erfaringerne fra rejsen i Nepal nu formidles for børn og unge i Danmark. Vi mødes tilbage på højskolen for at forberede events og shows med filmklip, fotos, oplæg og aktiviteter. Derefter starter to ugers turné rundt i hele landet med Folkekirkens Nødhjælps informations-karavane. Karavanen vil besøge efterskoler, børne- og ungdomsorganisationer (FDF og spejdere), konfirmandklasser, osv. og ender med Folkekirkens Nødhjælps landsdækkende sogneindsamling først i marts.

Praktiske oplysninger

Deltagere: Alle kan deltage. Du skal blot være fyldt 18 år og have lyst til en uforglemmelig oplevelse sammen med andre unge.

Projektleder: Højskolelærer Simon Stagis er rejseleder. Han er også underviser på det tilhørende valgfag i Nepal Explorer, hvor I i fællesskab forbereder jer på rejsen.

Yderligere oplysninger: Har du spørgsmål til Nepal Explorer eller til højskoleopholdet, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også ringe og aftale et besøg på højskolen. Vi har altid tid.

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen

Fakta

Rejsen tilbydes som en forlængelse af et efterårssemester med afrejse i begyndelsen af januar. Rejsen udbydes fra efterårs-semesteret 2019.

Pris: 21.000 kr. inkl. flybilletter, overnatning, transport, mad, drikke, aktiviteter, entreer, visum og lign. Vaccinationer kan du få med rabat gennem højskolen. Du skal selv betale lommepenge og rejseforsikring.

Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.

 

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen