højskole og rejseprojekt

Nepal explorer

tag med på eventyr og bliv fortaler for en mere fair verden

NEPAL: Kom med på en uforglemmelig rejse mellem glitrende templer og sneklædte tinder

højskole og rejse

nepal explorer

Tag med på eventyr og bliv fortaler for en mere fair verden

Et mystisk og magisk eventyr

Indhyllet i mystik og tæt tåge, titter de mægtige bjergtoppe frem i horisonten. De farverige bedeflag blafrer i vinden. Du trækker vejret helt ned i maven – og mærker den køllige bjergluft, der gør dig frisk til endnu en vild dag i Nepals smukke bjerge. Du vinker smilende til naboerne, der allerede har startet dagens arbejde i de stejle rismarker. Maden, duftene og smilene er langsomt blevet velkendte. Tag med på dit livs eventyr til Nepal og oplev uspolerede landskaber, hinduistiske templer, krydret mad, engagerede ildsjæle – og et folkefærd du aldrig glemmer.

7 ugers rejse i Nepal

• Oplev et farverigt og fortryllende Nepal – med Silkeborg Højskole og Folkekirkens Nødhjælp i ryggen. En 7-ugers rejse i samlet flok og på egen hånd.
  • 10 dages fællesrejse med fokus på natur og kultur – sammen går vi på opdagelse i musik, litteratur, historie, politiske forhold, organisationer og udviklingsarbejde i Nepals bjerge. Vi besøger unge ildsjæle, kunstnere og aktivister – og sammen er vi reportere med kamera, mikrofon og blok.
  • 5 uger hos en uforglemmelig familie – flyt ind hos din egen værtsfamilie og bliv en del af landsbyens hverdagsliv og festlige traditioner. I en bjerglandsby bor I to unge fra Danmark og én ung fra Nepal hos hver jeres værtsfamilie.
  • Del dine oplevelser med tusindvis af børn og unge, når du er vendt hjem – med lege, video og dine stærke fortællinger.

Rejs med på en uforglemmelig rejse, hvor du bliver klogere på verden – og ikke mindst på dig selv!

Del 1: Fælles rundrejse i 10 dage

Det eventyrlige Nepal opleves på allertætteste hold, når højskolen i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp byder velkommen til en rejse, som vil fortrylle dig. Vi vandrer, cykler og bevæger os i samlet flok gennem det centrale Nepal, ved foden af Himalayas bjerge.

Vi vil besøge en række livsvigtige udviklingsprojekter, som sætter bæredygtige projekter i verden lige der, hvor der er allermest brug for det. Projekterne drives af seje, frivillige ildsjæle. Hver dag samler vi fortællinger sammen fra mødet med de mennesker, der lever under helt andre vilkår end dem vi kender. De mennesker der normalt aldrig har muligheden for at fortælle deres historier, giver vi mikrofonen. Vi sender løbende podcast, filmklip, foto-serier og artikler hjem til børn, unge og voksne i Danmark i samarbejde med  Folkekirkens Nødhjælp.

På fællesrejsen hopper vi i vandrestøvlerne og drager på en 3-dages trekkingtur i Himalayabjergene. Der vil også være mulighed for en vandre- eller cykeldag i et barskt terræn.

Del 2: Landsbyophold i 5 uger – med god tid pakket øverst i rygsækken

Efter 10 dages fællesrejse, hvor alle de første indtryk og kulturelle finurligheder falder på plads, flytter du ind hos en lokal værtsfamilie i en af de utallige landsbyer langs Nepals snoede bjergveje. Du vil blive flettet ind i en spirituel kultur og bo hjemme hos en værtsfamilie – i samme landsby som en anden højskoleelev og en ung universitetsstuderende fra Nepals hovedstad. Sammen er i grundstammen i et stærkt kulturmøde mellem tre unge – og et unikt lokalsamfund. Som en del af landsbyen vil I udforske det ægte Nepal sammen – og du vil møde mennesker du aldrig glemmer igen, fordi du giver dig tid. Tid til at være. Tid til at lade Nepal blive en del af dig.

Del 3: Adrenalin og uforglemmelig natur

Med rygsækken på ryggen vil vi udforske Nepals fabelagtige natur og markedspladserne, der myldrer af liv og en omsluttende duft af røgelse. Drypvis igennem hele rejsen nyder vi backpackerlivet og besøger de eventyrlige spots man bare skal opleve på en rejse til Nepal. Trekking, river-rafting eller god tid i en hængekøje – vi planlægger oplevelserne i samlet flok.

Som afslutning på rejsen vælger vi en fed oplevelse at slutte af med, før vi vender snuden hjem til Danmark.

Før rejsen: Nysgerrigheden vækkes allerede hjemmefra

Hjemme på højskolen, forud for rejsen til Nepal, er du i faget “Nepal Explorer” blevet klogere på hinduistisk religion og kultur, politiske uligheder og udviklingsarbejde, der flytter bjerge. Og som samlet flok rejser vi forberedte afsted og klar til at møde den ægte verden, helt derude hvor Lonely Planet aldrig ville guide dig hen.

Efter rejsen: Kreativ kampagne hjemme i Danmark

Hjemme i Danmark, efter højskole og rejse, bliver du en del af en kampagne hos Folkekirkens Nødhjælp. Sammen med de andre højskoleelever tager du på road-trip rundt i Danmark og deler dine indtryk og fortællinger med 10.000 børn og unge.

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Rejsen tilbydes som en forlængelse af et efterårssemester med afrejse i begyndelsen af januar.

Deltagere: Alle kan deltage. Du skal blot være fyldt 18 år og have lyst til en uforglemmelig oplevelse sammen med andre unge.

Projektleder: Højskolelærer Simon Stagis er rejseleder. Han er også underviser på det tilhørende valgfag i Nepal Explorer, hvor I i fællesskab forbereder jer på rejsen.

Pris: 21.000 kr. inkl. flybilletter, overnatning, transport, mad, drikke, aktiviteter, entreer, visum og lign. Vaccinationer kan du få med rabat gennem højskolen. Du skal selv betale lommepenge og rejseforsikring.
Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.

Yderligere oplysninger: Har du spørgsmål til Nepal Explorer eller til højskoleopholdet, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også ringe og aftale et besøg på højskolen. Vi har altid tid.

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen