højskole og rejseprojekt

Nepal explorer

tag med på eventyr og bliv fortaler for en mere fair verden

NEPAL: Kom med på en uforglemmelig rejse mellem glitrende templer og sneklædte tinder

højskole og rejse

nepal explorer

Tag med på eventyr og bliv fortaler for en mere fair verden

Et mystisk, storslået og magisk eventyr

Indhyllet i mystik og tæt tåge titter de mægtige bjergtoppe frem i horisonten. De farverige bedeflag blafrer i vinden. Du trækker vejret helt ned i maven – og mærker den kølige bjergluft, der gør dig frisk til endnu en vild dag i Nepals smukke bjerge. Du vinker smilende til naboerne, der allerede har startet dagens arbejde i de stejle rismarker. Maden, duftene og smilene er langsomt blevet velkendte. Tag med på eventyr til Nepal og oplev uspolerede landskaber, hinduistiske templer, krydret mad, engagerede ildsjæle – og et folkefærd, du aldrig glemmer.

Syv ugers rejse i Nepal

• Oplev et farverigt og fortryllende Nepal – med Silkeborg Højskole og Folkekirkens Nødhjælp i ryggen. Syv ugers rejse i samlet flok og på egen hånd.
  • 10 dages fællesrejse med fokus på natur og kultur. Sammen går vi på opdagelse i organisationer og udviklingsarbejde i Nepals bjerge, hvor vi til fods vil opleve storheden og variationen i naturen tæt på de høje tinder.
  • Fem uger hos en uforglemmelig familie. Flyt ind hos din egen værtsfamilie og bliv en del af landsbyens hverdagsliv og festlige traditioner. Derudover skal du i samarbejde med en lokal NGO arbejde med projekter til gavn for byen. I en bjerglandsby bor I to unge fra Danmark og én ung fra Nepal hos hver jeres værtsfamilie.
  • Hjemme i Danmark igen deler vi vores rejseoplevelser med danske børn og unge skoleelever gennem lege, video og stærke fortællinger.

Tag med på en uforglemmelig rejse, hvor du bliver klogere på verden – og ikke mindst på dig selv!

Del 1: Fælles rundrejse i 10 dage

Det eventyrlige Nepal opleves på allertætteste hold, når højskolen i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp byder velkommen til en rejse, som vil fortrylle dig. Vi vandrer og bevæger os i samlet flok gennem det centrale Nepal ved foden af Himalayas bjerge.

Vi vil besøge en række livsvigtige udviklingsprojekter, som sætter bæredygtige tiltag i verden lige der, hvor der er allermest brug for det. Projekterne handler om landbrug, rent drikkevand og håndtering af klimaforandringernes konsekvenser og drives af seje, frivillige ildsjæle.

På fællesrejsen hopper vi i vandrestøvlerne og drager på en tredages trekkingtur i Himalayabjergene. Her udforsker vi naturen på kanten af de snedækkede tinder. Undervejs sover vi i tea-houses, hvor vi spiser og hygger os om pejsen, mens vi reflekterer over dagens oplevelser i det barske terræn.

Del 2: Landsbyophold i fem uger – med god tid pakket øverst i rygsækken

Efter 10 dages fælles rejse, hvor alle de første indtryk og finurligheder falder på plads, flytter du ind hos en lokal værtsfamilie i en af de utallige landsbyer langs Nepals snoede bjergveje. En anden højskoleelev og en ung universitetsstuderende fra Nepals hovedstad vil også blive indkvarteret hos andre lokale familier i samme landsby. Sammen er I grundstammen i et stærkt kulturmøde mellem tre unge og et unikt, spirituelt lokalsamfund. Her vil du også møde projekter igangsat af en stærk lokal organisation. Som en del af landsbyen vil I udforske det ægte Nepal sammen, og du vil møde mennesker du aldrig glemmer igen, fordi du giver dig tid. Tid til at være. Tid til at lade Nepal blive en del af dig.

safariDel 3: Adrenalin og uforglemmelig natur

Med tasken på ryggen vil vi udforske Nepals fabelagtige natur og markedspladserne, der myldrer af liv og en omsluttende duft af røgelse. Drypvis igennem hele rejsen nyder vi backpackerlivet og besøger de eventyrlige spots, man bare skal opleve på en rejse til Nepal. Trekking, riverrafting eller god tid i en hængekøje – vi planlægger oplevelserne i samlet flok.

Som afslutning på rejsen vælger vi en fed oplevelse, før vi vender snuden hjem mod Danmark.

Før rejsen: Nysgerrigheden vækkes allerede hjemmefra

I løbet af dit højskoleophold er du med til at planlægge rejsen sammen med dine kammerater. På faget Nepal Explorer bliver du klogere på hinduistisk religion og kultur, politiske uligheder og udviklingsarbejde, der flytter bjerge. Du er derfor godt forberedt, inden vi i samlet flok rejser ud klar til at møde den ægte verden, helt derude hvor Lonely Planet aldrig ville guide dig hen.

Efter rejsen: Kreativ kampagne hjemme i Danmark

Hjemme i Danmark, efter højskole og rejse, bliver du en del af en kampagne hos Folkekirkens Nødhjælp. Sammen med de andre højskoleelever tager du på road-trip rundt i Danmark og deler dine indtryk og fortællinger med 10.000 børn og unge.

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Rejsen tilbydes som en forlængelse af et efterårssemester med afrejse i begyndelsen af januar.

Deltagere: Alle kan deltage. Du skal blot være fyldt 18 år og have lyst til en uforglemmelig oplevelse sammen med andre unge.

Projektleder: Højskolelærer Simon Stagis er rejseleder. Han er også underviser på det tilhørende valgfag i Nepal Explorer, hvor I i fællesskab forbereder jer på rejsen.

Pris: 21.000 kr. inkl. flybilletter, overnatning, transport, mad, drikke, aktiviteter, entreer, visum og lign. Vaccinationer kan du få med rabat gennem højskolen. Du skal selv betale lommepenge og rejseforsikring.
Brug prisberegneren til at finde ud af hvad dit højskoleophold vil koste med denne rejse.

Yderligere oplysninger: Har du spørgsmål til Nepal Explorer eller til højskoleopholdet, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også ringe og aftale et besøg på højskolen.

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold med rejse ved at udfylde tilmeldingsformularen