fbpx

Faciliteter

Silkeborg Højskole er en moderne højskole med gode rammer for undervisning, fællesskab og kreative såvel som fysiske aktiviteter.
Her på siden kan du se nærmere på vores faciliteter i og omkring højskolen.

 

VÆRELSER

Værelserne er lyst indrettet med en flot udsigt til Silkeborg Langsø og grønne arealer. Der er to senge på værelserne, og de fleste deler værelse med en anden, men du har også mulighed for at bo alene. Alle værelserne har skrivebord, to skabe der kan låses, samt et lille område med håndvask og spejl. Der er særskilt bad og særskilt toilet ude på værelsesgangene. Gangbesværede eller kursister med særlige behov indlogeres på værelserne tættest på toilet og bad.

Højskolen har ganske få værelser med eget bad og toilet. Disse værelser er forbeholdt kursister med særlige behov. Værelserne er indrettet med en almindelig seng samt en udtræksseng. Nogle af disse værelser vender ikke ud mod plænen og søen. 

Vedrørende værelser på Familiekurserne
Der er to senge på vores dobbeltværelser. På familiekurserne indlogerer vi familier på tre personer på ét værelse med en ekstra opredning, som er en madras på gulvet.

Familier på fire personer tildeles to værelser. Det er muligt at lave to opredninger på et værelse til familier på fire personer, så hele familien kan sove sammen. I det tilfælde stiller vi et ekstra værelse til rådighed som opholds- eller bagagerum.

 

Højskolens mange rum og muligheder

Klik på billedet for at se flere billeder af højskolens faciliteter

Vi har et veludstyret musikhus med lydstudier og kontrolrum, musiksal, teatersal, øvelokaler og kunstværksteder, hvor der er plads til at lege med kreativiteten.

Vi har egen svømmehal, idrætshal og fitnesslokale samt massevis af udendørs faciliteter, blandt andet en dobbelt beach volley bane og en naturplads med et stort bålhus og shelter samt kajakker og kanoer. Højskolen ligger lige ned til Silkeborg Langsø, så der er rig mulighed for at udforske naturen omkring Søhøjlandet både til lands og til vands.

Spisesalen sætter rammerne for dagens tre fælles måltider, mens dagligstuens bløde møbler giver plads til hygge, snak og afslapning.

 

SVØMMEHALLEN

På Silkeborg Højskole har vi vores egen svømmehal. I svømmehallen finder du et stort og et lille bassin, to vipper samt sauna i forbindelse med både dame- og herreomklædning.

Om svømmehallen
Svømmehallen har 1-meter- og en 3-metervippe.

Det store bassin er et svømmebassin, som er 25 meter langt og 12,5 meter bredt. Det er 1,20 meter i den lave ende og 4,0 meter i den dybe ende.

Det lille bassin er et varmtvandsbassin, som måler 6 gange 12,5 meter. Det er 0,5 meter i den lave ende og 0,8 meter i den dybe ende.

Vi har stor fokus på at sikre en god og stabil vandkvalitet, hvor at vandet er PH-neutralt og dermed hudvenligt og mindre generende for øjnene.

Som deltager på højskolens sommerkurser er der svømning på bestemte tidspunkter, som vil fremgå af programmet for det enkelte kursus.

 

NATUREN OG BYEN

Silkeborg Højskole ligger lige midt i Søhøjlandets enestående natur. Åer, søer, skove og lyngklædte bakker omkranser skolen. Den gamle pramdragersti langs Gudenåen, hvor man tidligere trak prammene fra Randers til Silkeborg, slynger sig tæt forbi højskolen og fører lige ind i den storslåede natur.

Højskolen ligger lige ned til Silkeborg Langsø, så der er rig mulighed for at gå ture, ro i kano eller kajak eller cykle en tur til skoven eller byen. I Silkeborgs centrum, hvor du kan finde butikker, tog- og busforbindelser og mange kulturtilbud. Hjejlen sejler rundt på Julsø og er du kunstnerisk interesseret, er der rig mulighed for at tage på kunstmuseer og –gallerier i Silkeborg. Du kan blandt andet finde Museum Jorn, der har en stor Asger Jorn-samling, Kunstcentret Silkeborg Bad og Galerie Moderne.