fbpx

Højskolens køkken

De daglige måltider på Silkeborg Højskole er en vigtig del af højskolelivet og noget, vi samles om.

Som elev eller sommerkursist på højskolen kan du glæde dig til sund, velsmagende og varieret mad, så du får energi til dagens oplevelser. Maden er tilberedt af de bedste råvarer og lavet fra bunden. Vi bruger et bredt udvalg af økologiske råvarer og undgår tilsætningsstoffer og madsminke. Alt brød er hjemmebagt, og vi følger de officielle kostråd.

DET DAGLIGE BRØD
På Silkeborg Højskole serverer vi seks måltider om dagen.

Morgenmaden kan bestå af et udvalg af hjemmebagt brød, ost, hjemmelavet marmelade, juice, surmælksprodukter, havregryn, cornflakes, hjemmelavet müsli og drys, gulerødder, frugt, havregrød med frugt, nøddetopping, øllebrød, blødkogte æg og forskelligt pålæg. Der er altid kaffe, te, mælk og isvand.

Frokosten serveres som buffet, hvor du kan vælge mellem lune retter, fisk, to-tre forskellige salater, hjemmebagt rugbrød og franskbrød, forskellige slags pålæg og hummus, diverse oste, gulerødder og frugt.

Aftensmaden er et varmt måltid, som bliver serveret ved bordene. Det kan være kød, fisk, fjerkræ eller vegetarretter med tilbehør i form af pasta, ris, kartofler eller kornsalater og salat, råkost, rodfrugter eller grøntsager tilberedt på anden vis. Forret eller dessert serveres ved særlige lejligheder. På sommerkurserne serverer vi enten en forret eller dessert hver dag, og det er muligt at tilkøbe vin og sodavand til de enkelte aftenmåltider.

Mellemmåltiderne er gulerødder, frugt, boller og enkelte gange kage. Hertil er der kaffe, te og isvand.

SÆRLIGE KOSTHENSYN
Ved tilmelding beder vi dig vælge mellem forskellige kostmuligheder. Af hensyn til dine medkursister beder vi dig respektere din valgte kosttype under hele dit ophold. Hvis du har tilmeldt dig vegetarkost, kan du derfor ikke spise kylling eller fisk, hvis det er på menuen en af dagene. Ellers er der rigeligt at vælge imellem, og du kan glæde dig til at blive bespist godt. Allergier eller andre lægeligt eller religiøst funderede kostbegrænsninger, bedes du også anføre i din tilmelding.