fbpx

Højskolens køkken

De daglige måltider er en vigtig del af højskolelivet og noget, vi samles om.

Som elev eller sommerkursist på Silkeborg Højskole kan du glæde dig til sund, velsmagende og varieret mad tilberedt af de bedste råvarer og lavet fra bunden uden tilsætningsstoffer og madsminke. Vi følger de officielle kostråd, og menuen byder altid på masser af vegetariske lækkerier og enkelte kødretter. Vi planlægger menuen efter sæsonens råvarer, handler lokalt hvis muligt (og økonomisk forsvarligt) og har fokus på at minimere madspild.

DET DAGLIGE BRØD
På Silkeborg Højskole serverer vi seks måltider om dagen.

Morgenmaden kan bestå af et udvalg af hjemmebagt brød bagt på surdej, ost, hjemmelavet marmelade, surmælksprodukter, havregryn, cornflakes, hjemmelavet müsli og drys, frugt og grønt, grød, toppings, peanutbutter, øllebrød, blødkogte æg og forskelligt pålæg. Der er altid kaffe, te, (plante-)mælk og isvand.

Frokosten serveres som buffet og kan bestå af lune retter, fisk, to-tre forskellige salater, hjemmebagt rugbrød og brød, forskellige slags pålæg og tapenade, frugt og grønt.

Aftensmaden er et varmt måltid, som bliver serveret ved bordene. Vi tager udgangspunkt i det vegetariske køkken med masser af kornsalater, salater, råkost og rodfrugter eller grøntsager tilberedt på anden vis. Dertil kan serveres pasta, ris eller kartofler samt kød, fisk eller fjerkræ. Forret eller dessert serveres ved særlige lejligheder. På sommerkurserne serverer vi enten en forret eller dessert hver dag, og det er muligt at tilkøbe vin og sodavand til de enkelte aftenmåltider.

Mellemmåltiderne er frugt og grønt, boller og indimellem kage eller små overraskelser. Hertil er der kaffe, te og isvand.

SÆRLIGE KOSTHENSYN
Ved tilmelding beder vi dig vælge mellem forskellige kostmuligheder. Af hensyn til dine medkursister beder vi dig respektere din valgte kosttype under hele dit ophold. Hvis du har tilmeldt dig vegetarkost, kan du derfor ikke spise kylling eller fisk, hvis det er på menuen en af dagene. Ellers er der rigeligt at vælge imellem, og du kan glæde dig til at blive bespist godt.

Allergier eller andre lægeligt eller religiøst funderede kostbegrænsninger, bedes du også anføre i din tilmelding.

Vi gør vores bedste for at imødekomme dine behov, men vær opmærksom på, at vi som højskolekøkken ikke er indrettet til at kunne tage højde for livstruende allergier og fx alvorlig cøliaki, hvor redskaber ikke må have været i berøring med gluten. Det er derfor meget vigtigt, at du allerede ved tilmelding gør opmærksom på eventuelle allergier og omfanget af de hensyn de kræver.