fbpx

FRI­LUFTS­LIV

Friluftsliv

friluftsliv mærker vi naturens rytme og skiftende farver, når vi tager på ture og overnatter i det fri. Vi skal møde den dybe stilhed og det udfordrende mørke, og vi skal spise stuvede tragtkantareller og nyde en dram lavet på prikbladet perikon.

Hvad er tanken bag?
Naturen sætter rammen både i bagende solskin og drivende regn. Det handler ikke om at komme ud i naturen, men om at komme ind i den. Kodeordene er kærlighed til naturen, enkelthed, nærvær, uforstyrrethed og at få oplevelsen af at kunne mestre. Vi arbejder med turfærdigheder, så du får konkrete redskaber til at tage ind i naturen, uanset om det er for en eftermiddag eller en uge.

Friluftsliv er også at øve sig i selverkendelse og tillid til andre. Når vi vandrer i regnvejr, bakser med en jordstegt steg eller skal sikre en makker under klatring i et 20 meter højt bøgetræ finder du ud af, at sammenhold og samarbejde er nødvendigt. Nærheden er stor og tillid en forudsætning.

Hvad skal vi lave?
I løbet af et semester sejler vi kajak og kano, klatrer i træer og tager på vandreture i de store Silkeborgskove.

Natur og miljø
Vi lægger vægt på naturforståelse, og vi diskuterer natursyn og tager stilling til frilufts- og miljøpolitik. Friluftspædagogik og lederskab er desuden et sigte og en del af undervisningen.

Kræver det særlige forudsætninger?
Friluftsliv er for alle. Vi tilretter programmet efter dig og dine kammeraters forudsætninger. Selvom I sandsynligvis ikke har arbejdet lige meget med friluftsliv før, vil I blive udfordret på forskellige planer.

Højskolens faciliteter til friluftsliv

  • Ny stor friluftsbygning bygget på bæredygtige principper
  • Kajak- og kanocenter med direkte adgang til Silkeborg Langsø og Gudenåen
  • 30 havkajakker og 14 kanoer
  • Naturplads med norsk bålhus og shelter
  • Tunneltelte og énstangs-lavvo’er
  • Klatregrej og vinterfjeldudstyr
  • Klatre- og boulderfaciliteter
  • Mountainbikes

Tilmeld dig

Tilmeld dig

Michael Rasmussen

Michael Rasmussen

Underviser

Rasmus Simonsen

Rasmus Simonsen

Underviser