Familiekursus friluft og idraet

Friluftsliv og idræt

OBS. Venteliste

25. juni – 1. juli 2017

Silkeborgs søer, skove og højskolens idrætsfaciliteter danner rammen om en aktiv uge for børn og voksne i alle aldre.

Familiehøjskole er en unik måde at holde ferie på sammen med egen familie og i fællesskab med andre børn og voksne. Det er både børn, forældre og bedsteforældre, der her har mulighed for at opleve en uge med fagligt indhold og fysisk udfoldelse. Børn skal være fyldt 7 år for at deltage, og der er særlige udfordringer tilpasset børn fra 13 år og op.

PROGRAM
I løbet af ugen vil vi udforske Det midtjyske Søhøjland på kryds og tværs. Hver dag er der en ny workshop, så alle kommer igennem følgende aktiviteter:

• Kano: Vi tager frokosten med og bruger kanoen som transportmiddel. Vi skal øve kanoteknik, som vi får glæde af på vores tur op ad Gudenåen eller rundt på Silkeborgområdets mange smukke søer.
  • Leg og dans: En dag skal vi lege og danse sammen.
  • Det starter med en bold: En dag med bolden som udgangspunkt. Vi skal spille sjove boldspil og måske udvikle vores helt eget boldspil, hvor vi selv laver reglerne.
  • Det nordiske ”ude”køkken: En dag skal vi være på højskolens friluftsplads og lave vores egen frokost helt fra bunden. Vi skal høste i naturen og tilberede en lækker frokost over gløder og i stenovn.

Hver eftermiddag vil der være åben for sjov og leg i højskolens store svømmehal.

Højskolens fokus er at skabe familieoplevelser sammen. Derfor er det meste af programmet sammensat således at både børn og voksne kan deltage i alle programpunkter.

FÆLLESOPLEVELSER
Alle dage begynder med fælles morgensamling og slutter med en god historie. Derefter vil vi de fleste dage dele op i mindre hold som følges på de forskellige workshops. Onsdagens program er fælles. Vi starter hjemme med et inspirerende foredrag med tegner og forfatter Peter Madsen, som vil fortælle med udgangspunkt i sit arbejde med tegneserierne om De nordiske guder i ’Valhalla’. Hvorefter vi tager på udflugt til en af perlerne i Søhøjlandets smukke landskab. Så denne dag vil, som det meste af programmet for ugen, naturligvis foregå udendørs i det danske sommervejr.

Aftenprogrammet rummer bl.a. sang og musik, spil og leg, godnathistorier, tilbud om ølsmagning for de voksne og en festaften for store og små. Vi glæder os også til at præsentere jer for den fantastiske familie-teaterforestilling: ’Morfars Paradis’ opført af Teater2tusind.

Velkommen til en oplevelsesrig frilufts- og idrætsuge på Silkeborg Højskole.
Anna Andrea Gerken og Peter Ravn, højskolelærere