MUSIK

JONATAN: Jeg var nervøs for at vælge musik, for jeg har aldrig spillet i band før. Tidligere var mit musikliv meget indadvendt. Det åbner musikken at spille med andre og giver en fantastisk fællesskabsfølelse.

Musik

Dom-dom-du-du. Lydene blander sig rytmisk ind og ud af hinanden. Din sidemand trommer koncentreret på stortrommen, mens du stemmer bassen og en anden nynner i baggrunden. Mørket er ved at sænke sig udenfor, men I ville lige spille lidt mere sammen, inden dagen er omme.

Musik er mere end lyde. Det er et sprog og et fællesskab, hvor alles indsatser er lige meget værd.

Hvad er tanken bag?
Musik oplever du, at musik både skaber fællesskab og selvtillid. Du får både en bredere og dybere forståelse af musik. Vi går i dybden med de numre, vi spiller, vi taler om sangens baggrund og diskuterer musikken.

Du kommer til at opleve fællesskab og sammenhold med musikken som ramme. Musik kan mere end at spille – det er en oplevelse og en måde at være på.

 

musik09

Hvad skal vi lave?
Vi spiller så meget musik som muligt. Fokus er på sammenspil, og her er både plads til, at du kan gå i dybden med ét instrument eller spille på flere forskellige instrumenter i løbet af semesteret.

Udover sammenspil laver vi workshoprelaterede aktiviteter som teori/hørelære, rytmisk træning, rotation, sangskrivning og så videre. Når vi har hovedfagsdage arbejder vi typisk med større projekter som elektronisk musik, komposition eller big band.

Koncerter
Som en del af musiklinjen spiller vi koncerter. Dette gør vi blandt andet på spillestedet Rampelys i Silkeborg og på andre nærliggende højskoler. Desuden spiller vi koncerter internt i huset, til fester og til jamaftener i caféen.

Kræver det særlige forudsætninger?
Musik er for alle. Her er både mulighed for at udfolde sig, hvis du har spillet musik i 15 år, og hvis du aldrig har spillet, men gerne vil lære det. Det vigtigste er lysten til og interessen for musik.

Højskolens faciliteter til Musik
Vi er veludstyrede med anlæg på Silkeborg Højskole. Musikstudierne er veludrustede med blandt andet følgende udstyr:

  • JBL højttalere
  • Mackie mixere
  • SM58 mikrofoner
  • Fender stratocaster og telecaster el-guitarer
  • Fender Precision Bas
  • Martin DXI Western guitar
  • Div keys, bl.a. Roland Juno
  • Div guitarforstærkere, bl.a. Fender Concert med rør, vox AC30VR og Roland Jazz Chorus 120
  • Basforstærkere, bl.a. TC Electronic BG250

Foredragssalen rummer et helt nyt JBL anlæg med top- og bundkasser, aktive monitor og en Soundcraft digital mixer.

Herudover har vi 3 opretstående klaverer og 3 flygler af mærkerne Steinway og Yamaha.

 

musik07

Musikhuset er også udstyret med professionelle indspilningsfaciliteter. Her benytter vi Pro Tools til at optage med. En række gode mikrofoner af mærkerne AKG, Neumann og Shure er til rådighed.

 

Valgfag

Du sammensætter dit højskoleophold med ét hovedfag, 2 eksistensfag og 3-4 valgfag. Disse valgfag er særligt aktuelle, hvis du vil have fokus på musik:

Tilmeld dig

Meld dig til et højskoleophold på Silkeborg Højskole
Simon Nielsen

Simon Nielsen

Underviser i hovedfaget Musik, Ind i musikken, Ølbrygning og Kor.

Kasper Brinck Kristensen

Kasper Brinck Kristensen

Underviser i hovedfaget Musik, LydLab & Studie, Musikgaragen og Kommunikation.