højskolen

Du kommer til at elske
Silkeborg Højskole – 100%

“Det særlige ved Silkeborg højskole er helt klart ånden på skolen. At møde en masse nye unge mennesker der elsker at være på stedet og som har valgt det af egen fri vilje og derfor ønsker opholdet 100%. At bo klos op af 100 mennesker et helt semester – det er fantastisk”

VIDEOGALLERI: Bliv klogere på hvad et ophold på Silkeborg Højskole kan betyde for dig og se hvad eleverne siger om os.

Fællesskabet

Højskolen lever døgnet rundt. Her finder du dine nye venner blandt over 100 andre elever.

Vi tager udgangspunkt i nysgerrighed og interesse – ikke et pensum vi skal nå.

Ugeskema

En almindelig uge på højskolen er sat sammen af fag, oplevelser og samvær.

Kursusperioder

Vi har højskoleophold i forskellige længder med start både forår og efterår.

TorsdagsTema

Torsdag formiddag mødes vi til et fælles oplæg og folder et interessant emne ud.

Pitstop

Har du brug for en pause i dit studie, kan du tage et pitstop hos os med tilskud.

Faglig fredag

Vi bryder rammerne og kaster os ud i projekter og temaer på tværs.

Studievejledning

Få hjælp med dine studie- og erhvervs-muligheder efter højskolen.

Tilmeld dig

Her kan du melde dig til et ophold på Silkeborg Højskole

Få en rund­visning

Se højskolen med egne øjne.

Bestil tid

Højskolen har fundamentet i orden

Vi lægger vægt på at faciliteterne er i orden og lærerne er engagerede og kvalificerede på dit højskoleophold.
Men vi har også et godt økologisk køkken, moderne værelser og ligger i smuk og inspirerende natur. Det er med i pakken.

Faciliteter

Vi er en moderne højskole med gode rammer for undervisning, fællesskab og kreative såvel som fysiske aktiviteter.

Køkkenet

Vores dygtige køkkenfolk laver sund, velsmagende og varieret mad, så du får energi til dagen.

Svømmehallen

Skolen har sin egen svømmehal, som vi bruger i flere fag. Den kan benyttes af eleverne til fx. morgensvømning.

Elevforeningen

Efter højskolen kan du holde kontakten med dine venner gennem elevforeningen og dens arrangementer.

Naturen og byen

Højskolen ligger lige ned til Silkeborg Langsø, så du kan gå ture, ro i kano eller kajak og cykle en tur til skoven eller byen.

Ansatte

Skolens ansatte er engagerede og fagligt kompetente mennesker, der brænder for at skabe en god højskole.

Om højskolen

Højskolen er et åndehul, hvor man kan afprøve nye tanker og man kan tænke og ånde frit.

Værdigrundlag

Vi har rod i den grundtvigske højskoletradition, så vi lægger vægt på det hele menneske.

Artist in residence

På højskolen har vi i perioder kunstnere til at bo hos os til gensidig inspiration.

Bestyrelse

Højskolens bestyrelse består af elever, medarbejdere og højskolens bagland.

Kunsten på skolen

Her er kunsten ikke bare pynt og baggrund men en kilde til refleksion og inspiration.

Når vi har ledige stillinger, slår vi dem op her på hjemmesiden.

Skolens omgivelser giver anledning til mange fantastiske timer i det fri. Jeg havde f.eks. aldrig troet at jeg skulle forsøge mig med kajak og vinterbadning, men når nu muligheden var til det, ja hvorfor så ikke? Et stort og lyst kunstlokale var mit foretrukne fristed, her kunne jeg både sidde for mig selv og udfolde mig kreativt, eller sammen med andre i forbindelse med fag eller gruppeprojekter. Skolen imødekommer rigtig mange interessefelter og åbner bl.a. op for at udforske musik, natur og sport, men også de dybe eksistentielle eller debatterende samtaler i mindre lokaler.

Stine Merrild

Jeg nød hver morgen at kigge ud over skolens have med søen i baggrunden.

Nogle gange grå og regnfuld, men andre gange med solglimt i frosten på græsset, mens dagen vågnede. Så skønt!

Lørdag eftermiddage i svømmehallen. Søndag aftener med dyner på masser af madrasser foran storskærmen i foredragssalen til en spændende film. Hyggestunder i krea-lokalet. Hverdagsaftener i musiklokalet med pigebandet og i salen med volley til alt for sent. Højskolen har det hele, og jeg manglede ikke noget!

Mia Vad